12 Ekim 2016 Çarşamba

ZİNDAN DERESİ & ŞELALESİ ne nasıl gidilir?

ZİNDAN DERESİ & ŞELALESİ ne nasıl gidilir?

Arkadaşlar şimdi sizlere,doğa sever kaşiflere ZİNDAN DERESİ & ŞELALENİN tarifini vereceğim. Buraya gitmek istediğiniz de size yol tarifi verecek veya size yol gösterecek çok fazla insan bulamayacaksınız. Hatta sizi caydırmak isteyenler olabilir. Korkmayın ve yılmayın biz bulduk , üstelik kimseden yardım almadan. Sadece TRT de yayınlanan ZOR YOLLAR programındaki koordinatları baz alarak güzergah belirledik. Anlatacaklarımı dikkatle uygularsanız sizlerinde bulması mümkün.

Öncelikle koordinatları vereceğim.
41 56. 657 K 27 47. 497 D



Yolculuğumuza İĞNEADA BELDESİNİN DEMİRKÖY yönünden giriş noktasından başlayacağız. Sol tarafınızda piknik masaları bulunan bir mesire alanı ve uç noktasında iki adet mavi renkli trafo yapısı göreceksiniz. Burası SİSLİOBA köyü yol ayrımıdır. Buradan sola SİSLİOBA 14 km yönüne gireceğiz

 


SİSLİOBA KÖYÜ yolunda 3100 mt ilerlediğimizde PALİVOR ÇİFTLİĞİ ile SİSLİOBA yol ayrımına geleceğiz.


Bu ayrımda sol tarafınızda kalan yolu seçip 10400 mt daha yol alacağız Son 400 - 500 mt sağlı sol çiftlik evleri arasında gideceksiniz. Sağınızda büyük bir geyik heykeli görecek ve yol ayrımına kavşağa geleceğiz.

 












Kavşakta sol tarafınızda kalan yolu izlerseniz AVCILAR KÖYÜ ve DEMİRKÖY yönünde gidilir. Biz  YEŞİLCE 19 HAMDİBEY 16 km yönüne doğru gideceğiz. Tamda bu nokta bizim için yeni bir başlangıç noktası olacaktır. Buradan itibaren 1000 mt ilerlediğimizde sağınızda arı kovanları olan büyük bir boşluk alan göreceksiniz.Bu açık alan sonrasında 3200 mt daha yol alacağız ve sağa doğru ayrılan bir yol gelecek
Bir başka deyişle PALİVOR ÇİFTLİĞİ sonrasında ki kavşaktan 4200 mt sonra bu yol ayrımına geldiğimizde sağa doğru ayrılan yolu seçerek 2800 mt daha ilerlediğimizde dörtyol ağzına geleceğiz.
İşte tam karşısında kaldırılmış olan hudut muhafaza birliğinin girişi. Hatta sağınızda eski bir askeri alan tabelası duruyor bile olabilir. Bu dörtyol ağzından tam karşıya geçerek 300 mt askeri alan içerisinde ilerleyip araçla ulaşılabilecek son açık alana gelinecek.
Ben keşif yolculuğuma başlamadan önce bu alana ait GOOGLE HARİTALAR ın çevrimdışı haritalarını indirmiş , verdiğim koordinatları girerek ZİNDAN ŞELALESİ olarak işaretleyip , işaretlediğim bu nokta ile konumuma bakarak nerede olduğumu bulmaya çabaladım. İnanın ki bu kadar teferruat gerekli değil. Bulunduğunuz açıklıktan aşşağıya doğru patika yoldan bir hayli inip su sesini duyuyoruz. Gördüğünüz akarsu ZİNDAN DERESİ değil. TÜRKİYE - BULGARİSTAN sınırını oluşturan REZVE DERESİ buraya ulaştığınızda ZİNDAN DERESİ ve ŞELALESİ ne çok yaklaştınız demektir. Yolda muhtemelen bunları gördünüz.

Google haritalarda REZVE DERESİ - MUTLU DERE olarak yazılmıştır. REZVE DERESİ nin diğer yanı BULGARİSTAN toprakları bunu unutmayın. Biz patika yoldan sola doğru ilerleyip ZİNDAN DERESİ ne ulaşıyoruz. Bizim gezi tarihi 20.08.2016 dere kurumaya yakın duruyordu. 

Dere yatağı boyunca suyun akışına,yukarıya doğru yürüdük. Bizler kimiz ? Ben , eşim , 4 ve 15 yaşlarında iki oğlumla birlikte yürüdük. Verilen koordinatlara yaklaştığınızda sol tarafta büyük kayalardan oluşan kuru bir su yatağı göreceksiniz. Siz burada fotoğraf çekip


suyun geldiği yöne ilerleyip , ZİNDAN ŞELALESİ ne geldiniz demektir. Mayonuzu yanınızda getiriniz ve yüzmeye hazır olun.




İşte sizde buldunuz. Bizim bu yolu aldığımız aracımız 98 model TOYOTA COROLLA
Gerisi size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder